Logopediepraktijk De Logoboom

Ik ben Katrien Verstraelen. Na enkele jaren ervaring als logopediste heb ik in 2017 de stap gezet om een logopediepraktijk te starten. Deze praktijk krijgt de naam De Logoboom!

Naast logopedische therapie kan u bij mij ook terecht voor therapie met ondersteuning van therapiehonden en/of therapiepaarden.

Katrien Verstraelen

In 2012 studeerde ik af als bachelor in de afstudeerrichting ‘Logopedie’ aan de Lessius Hogeschool te Antwerpen. Ik werk in een revalidatiecentrum in Wuustwezel en ben logopediste in bijberoep. Bij mij kan u terecht voor de behandeling van kinderen met diverse stoornissen. Daarnaast heb ik, bij Syntra te Hasselt, een opleiding doorlopen als “zorgverlener met therapiehond”. Dit is een tweejarig durende opleiding waarbij zowel de honden als ik opgeleid zijn tot het geven van therapie. De filosofie van deze cursus is dat de aanwezigheid van dieren bij verscheidene therapieën motiverend werkt bij zowel kinderen als volwassenen. Therapiehonden leren diverse gedragingen die ze dan tonen op aangeven van de therapeut die dergelijke hond in zijn werk betrekt. Naast de therapieën die begeleid worden door honden, geef ik ook hippotherapie. DIt is een vorm van therapeutisch paardrijden. Ook hier hebben de paarden een ondersteunende of assisterende rol tijdens de therapie. Dit laatste kan ook opgestart worden buiten de logopedische therapie. 

 

Deze foto werd gemaakt door de professionele huisdierenfotograaf van DD-Photography (www.dd-photography.be)